Οι νέοι της Καβάλας παίρνουν πρωτοβουλίες για τη Βιωσιμότητα του Δήμου

 

Άκρως πετυχημένη ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ στις 26 Ιουνίου ο «Διάλογος των Νέων» με θεματική «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πράξη- Οικοδομούμε μία βιώσιμη Καβάλα!». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 100 άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά απευθύνοντας ερωτήσεις στου εκλεκτούς καλεσμένους της νεανικής ομάδας της Καβάλας. Η συζήτηση είχε τόσο ενδιαφέρον που κράτησε πάνω από 2 ώρες.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Center Tv που κάλυψε όλη την ημερίδα. Παράλληλα,  τονίζεται πως θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της επιστημονικής ημερίδας στο προσεχές διάστημα.

Οι νέοι της Καβάλας αποδεικνύουν ότι είναι έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι σχετικά με την κλιματική κρίση και είναι έτοιμοι να πάρουν πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Στόχος-κλειδί φάνηκε να είναι ο νούμερο 4, η ποιοτική εκπαίδευση, που όλοι οι συνομιλητές παραδέχτηκαν ότι είναι ο πιο σημαντικός. Μέσα από την παιδεία, την κουλτούρα και την εκπαίδευση, επέρχεται η βιωσιμότητα της κοινωνίας.

Ο «Διάλογος των Νέων» δε στάθηκε εκεί. Μαζί με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Δημήτρη Φατούρο, συναντήθηκαν με αρκετούς φορείς της πόλης για να συζητήσουν ζητήματα βιωσιμότητας της Καβάλας αλλά και εξωστρέφειας του δήμου με τον ΟΗΕ. Ενδεικτικά, ο κ. Φατούρος συναντήθηκε με το νέο δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών κ. Απόστολο Μουμτσάκη, με τον κ. Σωτήρη Σωτηριάδη πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, με τον κ. Σμάραγδο Κρεμύδα Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜΘ, με την επιστημονική ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους, με τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα, ενώ ξεναγήθηκε στο μουσείο καπνού, στο Ιμαρέτ και στο αρχαιολογικό μουσείο εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Ο κύριος Φατούρος μαζί με εκπροσώπους του «Διαλόγου των νέων»,  έδωσε μία σειρά από συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τον ΟΗΕ και πολλά ακόμη ζητήματα. Μάλιστα, ο κύριος Φατούρος δώρισε και ένα βιβλίο της οικογένειάς του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Τέλος ο «Διάλογος των Νέων» θα ήθελε να ευχαριστήσει το ερευνητικό κέντρο Moha για την άψογη συνεργασία και φυσικά, τους αξιότιμους ομιλητές:

Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο

• Γιώργος Γκαϊτατζής, Αναπληρωτής καθηγητής, τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ

• Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -Προοδευτική Συμμαχία, Επικεφαλής πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ»

• Παναγιώτης Μουμτσάκης, Πρόεδρος, «Διάλογος των Νέων»

• Σμάραγδος Κρεμύδας, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜΘ

• Ιωάννης Νεστορίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας

• Αθηνά Ιωαννίδου, Εκπρόσωπος επιστημονικής ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”